Fyllda smördegsrullar

Serverar: 16 portioner

Perfekt plockmat på mezebordet, eller som tilltugg till drinken.

Ingredienser

  • 4 frysta smördegsplattor, ca 320 g
  • 200 g Apetina vit ost
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl hackad mynta
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Halvtina smördegen och kavla ut varje platta till 14x26 cm.
    3. Dela varje platta i 4 delar.
    4. Smula osten och blanda med peppar och mynta. Lägg en sträng fyllning på varje platta, vik in kortändarna och rulla ihop till en hård rulle.
    5. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
    7. Tips! Du kan också använda filodeg istället för smördeg. Kanske lite mer avancerat, men värt att testa!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Saris81 19 februari 2011

    såå gott och näst intill "pinsamt" enkelt!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben