Smördegsrullar!

Serverar: 2-4 portioner

Lätt, smidigt och gott!

Ingredienser

  • ½ finhackad gul lök
  • 400 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3-4 msk matlagningsgrädde
  • 1 rektangulär smördeg
  • Riven ost
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Fräs löken och färsen i margarin och krydda starkt. Häll på sojan och grädden och låt allt puttra i ca 4-5 min. utan lock så att vätskan ångar av sig. Låt svalna en stund.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och strö lite ost över. Skeda upp köttfärsen men lämna 3-4 cm tomt längs ena långsidan.
    3. Pensla långsidan med ägg och rulla ihop ganska löst från andra långsidan. Pensla hela rullen med ägg. Skär 10 bitar och ställ dem ganska glest i en smord ugnsfast form. Strö rikligt med ost över och emellan.
    4. Gratinera strax under mitten av ugnen tills smördegen fått fin färg. 20-22 min. Servera med sallad.
    5. Lycka till / Annica

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben