Tunna vetekakor

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mjuka och tunna kakor som är mångas favorit. Klart godare än de du köper i plastpåse...

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 100 g havregryn
  • 50 g jäst
  • 70 g socker
  • 100 g rapsolja
  • 700 g vetemjöl
  • 7 g salt
  • Instruktioner

    Häll mjölken i degbunken och finfördela jästen däri. Blanda ner alla ingredienserna utom saltet. Knåda degen i 10 minuter med degblandare. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen vila 30 minuter. Tag upp på bakbordet och kavla ut till den blir 1 cm tjock. Ta ut runda kakor med ett dricksglas. Kavla ut kakorna så de är riktigt tunna. Låt jäsa på plåten till de har blivit ca. 1 cm höga. Nagga kakorna precis innan de ska in i ugnen Grädda i 225° ca 8 minuter Låt svalna under bakduk på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anette336 26 maj 2012

    Vill prova det här receptet, men är det kall mjölk man blandar jästen i? Och skulle jag kunna använda torrjäst? Hur gör jag i såna fall? Tack!

    flabban 26 maj 2012

    Jo, det är kall mjölk som man använder. Jag är lite osäker på om du kan använda torrjäst, för är det inte så, att för att få igång jäsningen så behöver man värma mjölken. Var inte rädd för att testa, jag tror nog resultatet blir det samma. Lycka till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben