Kavlad vetekaka - diabetes

Har inte provat den ännu!

Ingredienser

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk sötningsmedel
  • 1 krm salt
  • 50 g kylskåpskallt smör eller margarin i bitar
  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 1 1/2 dl lättmjölk
  • 1 litet ägg
  • 2 msk mjukt eller flytande fett
  • 2 msk sesamfrö
  • 1/2 dl skållad, skalad och halverad sötmandel
  • 1 msk mjölk (att pensla med)
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Blanda mjölsorterna, sötningsmedlet och saltet i en bunke och finfördela fettet till en grynig massa.
    3. Rör ut den smulade jästen med mjölken som du först har värmt till 37°. Vispa samman ägget med jästlösningen och tillsätt till mjölblandningen.
    4. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i den övertäckta bunken i ca 30 minuter. Skålla, skala och halvera mandeln.
    5. Knåda degen på bordet, forma en bulle och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper där du har markerat en rundel på 26–27 cm i diameter. Kavla ut degen till markeringens storlek.
    6. Blanda sesamfröna med fettet och bred på kakan. Garnera med mandeln och vik upp kanten 1/2 cm runt om. Låt jäsa i 20–30 minuter. Pensla kanten med mjölk.
    7. Grädda kan mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt kalna under bakduk.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben