Havrekex - diabetes

Kexen passar också som mellanmål till en läskande drink på lättyoghurt.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl lättströ
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 1/2 krm mald kardemumma
  • 1 dl lättyoghurt
  • 3/4 dl flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt yoghurt och margarin och rör samman till en deg.
    3. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg på degen. Kavla degen direkt på plåten, först med vanlig kavel och sedan med kruskavel till en tunn platta. Sporra ut rutor, vi fick 28 stycken.
    4. Grädda mitt i ugnen till lagom färg, ca 15 minuter. Låt kexen kallna på galler.

    Liknande recept

    4
    35 min
    24
    1

    Kommentarer (4)

    MB-67 28 februari 2009

    Det låter både enkelt och gott. Ska testa detta i helgen.

    MaryBone 17 december 2009

    gjorde lite ändringar i receptet. tog bort sötningemedlet, för han jag bakade åt vill inte äta sånt och sen la jag till kanel. de blev jätte omtyckta, o han jag bakade åt äter dem med olika mögelostar. önskade sig tom dem i julklapp i år, så det är bara att sätta igång o baka!

    Cilla71a 13 februari 2011

    Jag fick inte alls till det med detta recept, degen/smeten blev alldeles för lös, tillsatte mer havregryn, men jag fick liksom platta till den med handen, gick inte att kavla den alls. Tyvärr så tyckte ingen av oss i familjen om smaken.

    matsmurfen 31 juli 2011

    Varför står det diabetes i rubriken? Vad har kexen att göra med diabetes? De är ju proppfulla med stärkelse (sockerkedjor).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben