Ha alltid en välfylld burk i beredskap hemma, för mellanmålet, eller för kaffestunden. Den går fort att baka.
Ingredienser
150 g smör
2 ½ dl mjölk
6 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1-2 msk socker
½ tsk salt
75 g mörk blockchoklad (ICA)
Instruktioner
- Ugn 200°
- Sätt på ugnen. Smält fettet. tillsätt mjölken och värm tills den nästan kokar. Mätt upp havregrynen t en skål. Häll den heta blandningen över grynen rör om och låt stå tills det svalnat. Blanda mjöl, bakpulver, salt, och socker. Arbeta ihop det med de svällda grynen till en deg.
- Kavla ut den på mjölat bakbord, går lättast om man tar hälften i taget. Ta ut kakor med mått och lägg den på kalla plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kexen kallna på galler utan bakduk.
Smält chokladen med olja i ett vattenbad eller mikro. Ringla den smälta chokladen över.
Liknande recept
Kommentarer (0)