Havrekex

Serverar: 24 portioner

Tid: 35 minuter

Lättbakade kex som passar perfekt till ostbrickan och desutom smakar mums. Tänk på att inte blanda i pumpakärnor, sesamfrö, ägg och flingsalt i degen. Pensla kexen med ägg, stö över flingsalt, pumpakärnor och sesamfrö.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl, fint
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl solrosolja
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt, pumpafrön och sesamfrön i en skål. Häll över vattnet och solrosoljan och arbeta till smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut kex med t ex ett glas. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
    2. Vispa upp ett ägg och pensla kexen, strö därefter på flingsalt, sesamfrön och pumpafrön.
    3. Grädda i mitten av ugnen tills fin färg, ca 20 min. Servera med goda ädelostar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    a-lie 2 februari 2012

    Goda kex. Använde grovt rågmjöl och dinkelmjöl istället. Tack för ett bra och lättbakat recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben