Havrekex

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Jättegoda inte heller så söta kex, passar till de mesta

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl havregryn
  • ½ dl havre- eller vetekli
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    Smält margarin och blanda i mjölk och ta bort kastrullen från plattan. Blanda havregryn och havrekli i en bunke med degspadet. låt stå 15 minuter. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, salt och socker, arbeta ihop smidigt. Dela degen i 2 delar och kavla ut degen tunt med slät kavel och sedan med kruskavel eller nagga den väl. Ta ut runda kex ca 7 cm i diameter, lägg kexen på bakpappersklädd plåt direkt. Placera plåten mitt i ugnen i 200 grader i 10 minuter, tills de fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    4
    35 min
    24
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben