Dessa läckra och mycket lättbakade nougatrutor smaksätts med whisky eller konjak. Servera dem som de är, eller med en klick vispgrädde, vem kan motstå dem?
Ingredienser
150 g smör eller margarin
6½ dl havregryn
1½ msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk sirap
Garnering
200 g nougat
2 msk whisky eller konjak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
- Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och sirap i en bunke. Tillsätt matfettet och rör om. Bred ut smeten i en smord långpanna, 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
- Gör garneringen. Smält nougaten försiktigt i en kastrull. Blanda den med whisky eller konjak. Bred ut nougaten över den nygräddade kakan. Gör ett fint mönster med en gaffel.
- Skär kakan i 36 rutor. Låt dem ligga ca 20 minuter i kylen eller tills nougaten har stelnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)