Nougatrutor

Serverar: 36 portioner

Dessa läckra och mycket lättbakade nougatrutor smaksätts med whisky eller konjak. Servera dem som de är, eller med en klick vispgrädde, vem kan motstå dem?

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 6½ dl havregryn
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk sirap
  • Garnering
  • 200 g nougat
  • 2 msk whisky eller konjak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
    2. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och sirap i en bunke. Tillsätt matfettet och rör om. Bred ut smeten i en smord långpanna, 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
    3. Gör garneringen. Smält nougaten försiktigt i en kastrull. Blanda den med whisky eller konjak. Bred ut nougaten över den nygräddade kakan. Gör ett fint mönster med en gaffel.
    4. Skär kakan i 36 rutor. Låt dem ligga ca 20 minuter i kylen eller tills nougaten har stelnat.

    Liknande recept

    4.8
    25-30
    7
    4.5
    30 min
    12-14
    30
    5
    30 min
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben