Nougatsnittar

Serverar: 30 portioner

Riktigt goda

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 250 g mjukt nougat
  • 1 påse rostade mandelspån, 35 g
  • ca 50-100 g smält choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rär smör smidigt. Riv mandelmassa och rör ner den i smöret. Tillsätt äggen ett i taget under ett kraftigt omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det. Bred ut smeten i en smord form ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen 10-12 min, eller tills den känns torr. Stjälp försikt upp kakan och låt kallna. Skär kakan i bitar som trekanter.
    2. Smält nougaten. Doppa kakorna med ovansidan och kanterna. Strö över mandelspån och låt stelna. Smält chokladen och ringla över den på kakorna och låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Trojta 17 januari 2013

    Super goda kakor, dom blir lätt ett beroende :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben