Rostade nougatsnitt

Serverar: 18-20 portioner

Mycket god liten kaka med sin mjuka nougat och frasigt rostade mandelmassa.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl
  • Färdigköpt mjuk nougat
  • Mandelmassa
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Rör margarinet och strösockret pösigt. Rör i äggulan och efter en stund vetemjölet. Arbeta ihop till en deg, som får vila kallt en stund.
    2. Forma sedan degen till 2 långa längder direkt på bakpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i längderna. Fyll den med en tjock rulle av färdigköpt mjuk nougat. Pensla med ägg och strö över rikligt med finriven mandelmassa, så att nougaten täcks helt. Riv gärna mandelmassan direkt över kakorna på plåten.
    3. Grädda i 150º ca 10-15 minuter. Skär de nygräddade längderna med vass kniv i sneda snitt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben