Novembergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god och mustig kötttgryta

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött, valfri del, skuren i grova tärningar
  • 2-3 gula lökar, skurna i grova klyftor
  • Smör eller olja
  • 3 dl vatten
  • 1-2 msk soja, gärna den mörka
  • 5-10 enbär
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Ca 5 msk svart vinbärsgelé
  • 20 medelstora färska champinjoner, halverade
  • 2 - 2,2 dl crème fraiche (gärna den kokbara på 8 procent) eller 2 dl vispgrädde
  • Vetemjöl till redning eller redning som bara är att strö i skyn
  • Instruktioner

    Bryn kött och lök. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten och alla smakämnen. Välj gärna den lägre mängden och krydda efter egen smak mot slutet. Låt småkoka i cirka 40 minuter, allt beroende på vilket kött du valt. Lägg i champinjonerna mot slutet. När köttet är mört, rör ned crème fraichen eller grädden. Låt koka upp. Smaka av och red av såsen med mjölet utrört i lite vatten eller med redningen som bara är att strö i den heta skyn. Servera tillsammans med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben