Nyårsfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kycklingrulader med parmaskinka och gorgonzolaost Servera gärna en rösti till och sallad

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer à 150 g
  • 4 skivor parmaskinka
  • 50 g gorgonzolaost
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 scharlottenlök
  • Ca 1 dl torrt vitt vin
  • 2-3 dl vispgrädde
  • Ev maizena ljus snabbredning
  • Rösti
  • 500 g mjölig potatis (typ King Edvard)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Banka ut kycklingfiléerna så mycket det går. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg en skiva parmaskinka och en bit ost på varje och rulla samman. Fäst samman med tandpetare. Bryn dem i smör runt om i en panna. Lägg i finhackad lök. Häll på vinet och späd med grädden.
    2. Låt alltsammans puttra samman på svag värme under lock i 10-15 minuter tills kycklingen känns klar. Späd ev med mera vin. Ta upp kycklingruladerna och red ev av såsen till önskad konsistens.
    3. Rösti: Skala och grovriv potatisen och pressa ut vätskan i en sil. Banda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna. Packa jämnt med en stekspade. Stek 4-5 min på medelvärme, vänd med hjälp av ett lock och stek ytterligare 4-5 min på andra sidan tills allt är genomstekt.
    4. Tips: Blanda gärna potatisen med andra strimlade rotfrukter.
    5. Servera en tårtbit rösti med kycklingrulad, sås, sallad och körsbärstomater.
    6. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben