Ört- och vitlöksöverbakad nyårsfilé

Serverar: 6 portioner

Nyårsmiddag!

Ingredienser

  • 900 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Matfett till stekning
  • Ört- och vitlökstäcke
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • Matfett till stekning
  • 1 liten bunt persilja
  • 1 liten kruka basilika
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk mango chutney
  • Salt
  • 1/2-1 krm cayennepeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem gyllene runt om i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en eldfast form. Ansa svampen och hacka den. Fräs den i lite matfett med pressad vitlök. Hacka persilja och basilika. Blanda samman med svampfräset, crème fraiche, tomatpuré och mango chutney. Smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar. Hit kan du förbereda.
    2. Bred blandningen över filébitarna och gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Gothberg 3 januari 2009

    Detta lagade vi på nyårsaftonen, vilken god mat. Detta kommer bli en favorit när det är något speciellt att fira.

    asaedetun 4 januari 2010

    Måste bara säga att alla som åt denna rätt på nyår ÄLSKADE den, stort tack för receptet...

    selmastumpan 6 februari 2010

    Blev mycket uppskattat! Mycket gott!!!

    Emmaugglan 29 december 2016

    Låter gott! Vad har ni haft till?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben