Örtbakad sommarpotatis

Serverar: 4 portioner

Prova örtbakad potatis med doftande ört- och vitlökssmör. En garanterad hit på buffén...

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 6 kvistar färsk mynta
  • 3 saftiga klyftor färsk vitlök
  • 10 kvistar färsk timjan
  • 50 g smör
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Skrubba potatisen. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten med mynta-kvistarna i 10-15 minuter.
    2. Skala vitlöken under tiden och krossa i mortel tillsammans med timjan, smör, fling-salt och svartpeppar.
    3. Låt potatisen rinna av och lägg upp i en långpanna eller avlång ugnsform. Tryck till dem lite lätt med en gaffel så att de går sönder utan att falla isär.
    4. Klicka over örtsmöret och strö på lite extra flingsalt, timjan och peppar.
    5. Baka i ugnen i cirka 45 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
    6. Servera till grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben