Örtmarinerad lax

Serverar: 4 portioner

Serveras med citronklyfta, örtbakad potatis, gratinerade tomater.

Ingredienser

  • 600 g färsk laxfilé
  • 2 dl finklippt persilja, dill, basilika, salvia, timjan, körvel mm
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 msk smör
  • 50 g pinjenötter
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Skär laxen i fyra bitar och lägg dem med skinnsidan ner i en lätt inoljad ugnssäker form.
    3. Finklipp allt det gröna.
    4. Salta och peppra laxen och täck skivorna med kryddgrönt.
    5. Låt stå och marinera i kylen minst 1 timme.
    6. Fördela smöret i klickar över laxen och strö över pinjenötterna.
    7. Stek den i ugnen 15-20 minuter, beroende på tjockleken.
    8. Lycka till! Smaklig målötid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben