Örtmarinerad lax
Serverar:
4 portioner
Serveras med citronklyfta, örtbakad potatis, gratinerade tomater.
Ingredienser
600 g färsk laxfilé
2 dl finklippt persilja, dill, basilika, salvia, timjan, körvel mm
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 msk smör
50 g pinjenötter
Citron
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°
Skär laxen i fyra bitar och lägg dem med skinnsidan ner i en lätt inoljad ugnssäker form.
Finklipp allt det gröna.
Salta och peppra laxen och täck skivorna med kryddgrönt.
Låt stå och marinera i kylen minst 1 timme.
Fördela smöret i klickar över laxen och strö över pinjenötterna.
Stek den i ugnen 15-20 minuter, beroende på tjockleken.
Lycka till! Smaklig målötid.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!