Smulans smördegsinbakade kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Har blivit en rätt som vi gör när vi ska ha en speciell helg med lite god mat, mys och en bra film. Går att göra med kött, det är också jättegott.

Ingredienser

  • Ca 4 kycklingfiléer, stekta
  • 1 ark med färdigkavlad smördeg
  • 1 ägg
  • 4 dl bearnaisesås, jag kör färdigköpt
  • Svampstuvning
  • Ca 200 g skivade champinjoner i burk
  • Ca 4 dl minimat, Milda
  • Ca 2 dl mjölk
  • Maizena
  • Salt
  • svartpeppar
  • smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ta fram kycklingen och dela i bitar så stora som du vill ha dem. Jag brukar dela en filé i 4 delar.
    3. Ta fram en ugnsform och bred ut bearnaisesåsen i botten, lägg på kycklingen.
    4. Smält smör i en kastrull och lägg i svampen. Låt den ånga av så allt vatten försvinner. Tillsätt minimat och mjölken. Låt bli varmt, tillsätt maizena, tillräckligt så att stuvningen blir tjock. Salta, peppra och smaka av.
    5. Bred ut stuvningen på kycklingen. Ta smördegen och lägg den över. Skär bort det överflödiga och gör nåt mönster att lägga ovanpå. Jag brukar göra ett hjärta ibland. Man kan även skriva nåt på den.
    6. Pensla allt med ett uppvispat ägg. In i ugnen, mitten, i ca 20 minuter, tills smördegen är gyllenbrun.
    7. Detta passar jättebra till mitt recept på örtbakade rotsaker eller potatis. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben