Smördegsinbakad kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 200 g smördeg
  • 3 dl färsk basilika
  • 3 dl färsk persilja
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 4-5 msk parmesanost
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna i smör. När de blivit gyllenbruna runt om salta och peppra.
    2. Kavla ut den tinade smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
    3. Finhacka basilika, persilja samt vitlöksklyftorna. Blanda i en kopp eller skål tillsammans med en nypa riven parmesan, olivolja samt salt och peppar.
    4. Klicka ut blandningen på smördegen och lägg kycklingen ovanpå, är filéerna för stora så skär dem i mindre bitar.
    5. Rulla ihop smördegen till en rulle och pensla ytan med ett uppvispat ägg, kör sedan i ugnen ungefär 35 minuter på 225 grader.
    6. Servera med pasta eller ris och någon god sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben