Maya's sommarpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Servera ihop med krispiga grönsaker och vitlökssås, dressingar och grillat kött. Mums!

Ingredienser

  • Färskpotatis till 4 personer
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlök i klyftor
  • 1 gul lök
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen. Klyfta löken och tvätta och skär paprikorna i stora strimlor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg allt i en eldfast form.
    2. Ringla över olivolja och strö över fling salt, blanda allt.
    3. In i ugnen ca 40-50 min (beroende på potatisstorleken.) Känn dig fram att potatisen är mjuka.
    4. Servera ihop med krispiga grönsaker och vitlökssås, dressingar och grillat kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    miramamman 5 juli 2010

    i vilken ungsvärme?

    SDMaya 5 juli 2010

    Jag kör med allt från 175-225 grader, beroende på potatisarnas storlek. Men 200 funkar, sen kika till dem så de inte blir för mörka, (dom ska ha färg, men inte bli brända :) )skulle dom det och inte va klara så lägg lite folie över formen bara.

    anluk 22 juli 2010

    En klar femma. Blev en riktig hit här hemma!!

    Vintra 3 augusti 2010

    Otroligt gott. <333 5poäng <333

    SDMaya 7 augusti 2010

    Härligt att ni gillar det! Det är enkelt och lätt att fixa :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben