Fläskkotletter med persiko-, ört- och baconfyllning

Serverar: 4 portioner

Det är gott att fylla fläskkotletterna med frukt, bacon och örter. En annorlunda rätt som inte är svår att göra.

Ingredienser

  • 4 tjockskurna fläskkotletter med eller utan ben, ca 2 cm tjocka eller benfri kotlettrad, ca 600 g
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ kruka färska örter, t.ex. timjan eller
  • 2-3 rosmarinkvistar, endast blad
  • 1 burk, 420 g, persikohalvor i sirap
  • 2 skivor bacon
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk rapsolja eller smör
  • 1 ½ dl stark höns-, kött- eller grönsaksbuljong, på tärning eller fond
  • Servera med
  • Ris, potatis eller couscous
  • Instruktioner

    1. Skär en ficka i varje fläskkotlett med en liten vass kniv. Eller skär den benfria kotlettraden i drygt 1 cm skivor, vartannat snitt inte helt igenom, köttet ska hänga ihop som fjärilskotletter.
    2. Finhacka vitlöken, örtkryddan och 4 persikohalvor till fyllningen. Fördela fyllningen och lägg ½ skiva bacon i varje kotlettficka. Stäng och platta ut kotletterna något, salt och peppra.
    3. Hetta upp fettet i en stekpanna. Bryn kotletterna ca 3 minuter, vänd försiktigt och bryn 3 minuter. Ta upp kotletterna och lägg över i en ugnssäker form. Häll över buljongen och persikospadet, lägg resten av persikorna runt om. Täck pannan med aluminiumfolie och efterstek i ugnen tills köttet är mört, benfria kotletter 30-40 minuter, kotletter med ben ca 50 minuter i ca 200º.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ingela62 29 augusti 2010

    Ganska god smak men tyvärr alldeles för blaskigt för vår smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben