Nygammal äppledessert

Serverar: 4 portioner

Förr använde man gärna kavring tillsammans med äpple. Denna dessert är en nutida variant med smörbrynta havregryn och svalkande crème fraiche.

Ingredienser

  • 1-2 äpplen
  • 3 msk smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk råsocker strö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma eller kanel
  • 4 dl crème fraiche eller avrunnen mild naturell yoghurt
  • 2-3 dl äpplemos
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och bryn äppleskivorna så de får lite färg. Ta upp dem ur stekpannan och lägg dem åt sidan.
    2. Klicka resten av smöret i stekpannan och låt det bli varmt. Bryn havregrynen i smöret några minuter. Rör i råsocker, vaniljsocker och kardemumma eller kanel. Ta stekpannan av plattan och låt blandningen svalna.
    3. Varva kylskåpskall crème fraiche eller yoghurt med havregrynsblandningen och äpplemoset i små skålar. Garnera med de stekta äppleskivorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben