Förr använde man gärna kavring tillsammans med äpple. Denna dessert är en nutida variant med smörbrynta havregryn och svalkande crème fraiche.
Ingredienser
1-2 äpplen
3 msk smör
2 dl havregryn
1 msk råsocker strö
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma eller kanel
4 dl crème fraiche eller avrunnen mild naturell yoghurt
2-3 dl äpplemos
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och bryn äppleskivorna så de får lite färg. Ta upp dem ur stekpannan och lägg dem åt sidan.
- Klicka resten av smöret i stekpannan och låt det bli varmt. Bryn havregrynen i smöret några minuter. Rör i råsocker, vaniljsocker och kardemumma eller kanel. Ta stekpannan av plattan och låt blandningen svalna.
- Varva kylskåpskall crème fraiche eller yoghurt med havregrynsblandningen och äpplemoset i små skålar. Garnera med de stekta äppleskivorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)