Shepherd's Pie

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Nygammal favorit. Servera med en liten sallad.

Ingredienser

  • 450 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk worchestersås
  • 1 msk soja (mörk, kinesisk)
  • 1-2 krm grovmalen svartpeppar
  • salt
  • ev. några droppar tabasco
  • olja till formen
  • Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 äggula
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 200 g riven smakrik ost (typ cheddar)
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och skiva potatisen. Koka i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.
    2. 2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. 3. Pressa eller mosa potatisen. Rör i grädde, smör, äggula, purjolök och hälften av den rivna osten. Blanda väl, smaka av med salt och peppar och ställ sedan åt sidan.
    4. 4. Blanda samtliga ingredienser till färsen, tillsätt ev mer salt & peppar.
    5. 5. Smörj en eldfast form med olja. Fyll sedan med färsen och och tryck ut med stekspade så den täcker botten och blir kompakt.
    6. 6. Stek färsen mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut formen och täck färsen med moset samt strö över den resterande osen. Grädda i ugnen i ytterligare 20-25 minuter eller tills fin gyllenbrun färg. Låt svalna några minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben