Nyponmarmelad

Serverar: 2 portioner

Kan man inte få tag i färska nypon, så är nyponskalmjöl en glad överraskning på hälsokosthyllan. Denna nyponmarmelad är en verklig delikatess!

Ingredienser

  • 2 dl osötat nyponskalmjöl
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Skal och saft av 1 apelsin
  • Skal och saft av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Blanda osötat nyponskalmjöl (t.ex. Risenta), strösocker, vatten och skal och saft av både apelsin och citron i en tjockbottnad kastrull. Låt koka försiktigt i 10-15 min. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten.
    2. Fördela marmeladen i 2 väl rengjorda syltburkar, ca 2 ½ dl vardera. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben