Nyponsoppa med kardemummakräm

Serverar: 4 portioner

Hemmagjord, smakrik nyponsoppa med krämig kardemummakräm. Perfekt när suget sätter in. 373 kalorier per portion 16 g fett 4 g protein 53 g kolhydrater

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 3 msk rårörsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • ½ dl nyponskalsmjöl eller- pulver, tex. Risenta
  • 1 msk potatismjöl
  • Kardemummakräm
  • 1½ msk florsocker
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1-2 krm mortlade kardemummakärnor + några extra till garnering
  • 1 dl mellangrädde
  • Till servering
  • 8 små kakor, tex. skorpor, drömmar eller kung Oscars mandelkakor
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, socker och kryddor, låt sjuda ca 10 minuter. Blanda nypon- och potatismjöl, tillsätt till vattnet under vispning. Sila bort kryddorna.
    2. Blanda florsocker, yoghurt och kardemumma. Vispa grädden lätt och vänd ner den. Värm soppan. Krossa kakorna.
    3. fördela soppan i små skålar, klicka i kräm, strössla över kakor och kardemumma. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben