Nyzeeländska SpudCakes

Serverar: 3-4 portioner

Går också att göra tunnare, med mindre mjöl. Grädda dem då i pannkaksformat.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 gul lök
  • 1-2 tsk currypulver
  • 1 tsk salt
  • ½ kg potatis
  • 1 dl vetemjöl
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    Blanda ägg, mjölk, salt och curry. Riv löken och blanda i smeten. Grovriv potatisarna och blanda ner även dem tillsammans med mjölet. Klicka ut i en stekpanna, inte alltför het, och platta till. Ge dem tid att bli ordentligt genomstekta. Själv tycker jag det smakar bäst med äppelmos till, men stuvad svamp eller något annat nyttigt funkar också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben