Luras? Ja, för ingen jag bjudit på dom här hamburgarna har ens misstänkt att dom inte innehåller ett gram köttfärs. Receptet är en lätt modifierad version av Alison Holsts originalrecept. Hon är sedan 30 år Nya Zeelands kombinerade svar på Tina Nordström, Ria Wägner och Anna Bergström.
Ingredienser
1½ dl gröna linser
2 lagerblad
2 lökar
2 vitlöksklyftor
olja eller smör för stekning
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
3 msk hackad persilja
2 tsk basilika
1 tsk mejram
1 tsk timjan
2 ägg
1½ dl ströbröd
2 msk tomatpuré
2 tsk soja
1½ dl vetemjöl
Instruktioner
- Koka först linserna med lagerbladen, men utan salt, i ca 35 minuter.
Under tiden: hacka och sautera löken tillsammans med den pressade vitlöken i en stekpanna. Blanda sedan i persiljan och de torkade örterna, salt och peppar.
- Häll av ev överblivet kokvatten av linserna. Lägg linser och lökblandningen i en matberedare och tillsätt alla övriga ingredienser. Kör till en jämn smet. Det gör inget om den är lite lös.
- Klicka ut den i en stekpanna och forma till hamburgare. Stek några minuter på varje sida.
Avnjut som "vanliga" hamburgare med sallad, tomat, senap, ketchup, dressing eller varför inte den nyzeeländska varianten med några skivor rödbetor.
Liknande recept
Kommentarer (9)
Mycket goda.:-) de inte bara ser goda ut;-) rekommenderas till ALLA. En klar 5:a.:-)
Goda och höll ihop bra!
Mycket goda, speciellt med en skiva rödbeta till. Blir många, fryser in dem, kanonbra att kunna ta fram och värma snabbt.
Mycket goda,Tack tack
Testade dessa, kanongoda! Kryddorna tillsammans med soyan och tomatpuren gjorde att smaken blev fyllig och nästan lite "köttig". Riktigt trevlig konsistens också, inte lika mjuka och degiga som exempelvis kikärtsbiffar. Tack!
Bäst! Provar för andra gången och har i lite flytande rök,få se hur det blir.
Kanon!
WOW! vad goda burgare!! sitter och mumsar i mej en nu med creme fraich och citronpeppar :)
Suveräna burgare. En hel del ingredienser men absolut värt pysslet.