Hemmagjorda Hamburgare

Serverar: 6 portioner

Hemmagjorda hammburgare är godare och man har koll på vad man har i sina hamburgare. Förstek dom ca 1 min före grillen då fastnar inte smeten på gallret lika lätt. Ett bra tips om man grillar köttfärs.

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs 10 %
  • 2 gula lökar (rivna)
  • 2 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk bostongurka
  • 2 msk spad från green Jalapeno
  • Salt
  • Peppar
  • Tacokrydda från Aromia
  • Instruktioner

    1. Blanda alla kryddor med nötfärsen Forma till hamburgare
    2. Låt smeten stå i kylskåpet ca 30min före grillning, då drar den åt sig aromen från alla kryddor bättre.

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    monel 9 maj 2008

    Smart att försteka före grillning. Tack för tipset :-)

    Karin50 11 juli 2008

    Jättegoda hamburgare. Alla i familjen gillade dem stora som små.

    Claes5 8 augusti 2010

    Jättegoda

    kantomen 24 april 2011

    Goda! Mina blev lite lösa i konsistensen??

    AnjaSommar11 4 juli 2013

    Jättegoda!

    martina_klingpetersson 7 september 2014

    Tycker inte om att du inte skrivit ut allt man ska göra. :L Kanske rätt självklart att man ska blanda i ägg el? Jag tyckte inte det...

    martina_klingpetersson 7 september 2014

    Annars superbra. ;D

    ingemar75 11 januari 2015

    Hej, tack för receptet. Jag tog riktigt smör i stället för margarin, känns som det är mer äkta till ditt recept. Tack, mvh Ingemar

    5678 10 maj 2015

    Gjorde typ som ovan, inget jalapeno spad heller. Men blev bra!

    Jonas 4 maj 2022

    Receptet är inte för hamburgare utan för köttfärsbiffar! Hamburgare har varken ägg eller lök i sig, än mindre ströbröd och annat jox. Så jag ger en fet tumme ner!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben