Oboy kladdkaka! :D

Seg, kladdig, mumsig, söt och god! Passar dig som gillar när det smälter i munnen! Mitt egna experiment att göra en kladdig kladdkaka utav oboy när kakaon var slut lyckades. Alla som smakade gav högsta betyg. :)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 6 msk oboy
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk kokos
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker. Blanda samman med resten av ingredienserna. Obs! blanda försiktigt så inte smeten blir luftig och kakan torr. Häll i smeten i en form brödad med kokos. Grädda i 20-30 min beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna lite och pudra florsocker över kakan innan servering. Servera gärna med grädde eller glass till.

    Liknande recept

    4
    25 min
    8-10
    11
    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    pontus_lidberg@msn.com 24 mars 2013

    Hur kan det vara så svårt att hitta ingredienserna?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben