Ölostsås

En helt underbart fyllig ostsås som passar till det mesta. Kött, färs, pasta ja listan kan göras lång, välj själv. Jag uppfann den idag för att göra något nytt till en färsrätt. Resultatet blev över alla förväntningar. Så mycket smak med så enkel sås.

Ingredienser

  • 3 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
  • 30 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 150 g ost (valfri sort)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Grovriv osten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Låt mjölet fräsa lite under omrörning. Tillsätt öl, vispgrädde, paprikapulver och smulad buljongtärning. Koka upp under konstant omrörning. Låt småsjuda på svag värme i ca 15 minuter, rör om då och då. Stäng av plattan och lägg i osten, rör om till osten löst sig helt. Låt inte såsen koka upp igen.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben