Örtagårdskyckling

Serverar: 8 portioner

Bra mat att göra halvfärdig för att snabbt kunna ha maten på bordet en "bråttomdag".

Ingredienser

  • 2 kycklingar á 1,2 kg
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 2-3 gula lökar och/eller
  • Vitlöksklyftor
  • 4 paprikor i olika färger
  • 400 g färska champinjoner
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • 4 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2½ dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje kyckling i 8 bitar och lägg kycklingdelarna i en långpanna. Pensla med smält smör. Krydda med salt, peppar och timjan. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. HIt kan man förbereda och frysa in.
    2. Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär lök, paprika och svamp i bitar. Fräs i smör i en stor gryta. Tillsätt buljongtärning, soja och vatten.
    3. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Låt koka ca 3 minuter. Lägg ner de stekta kycklingsdelarna och låt allt koka ytterligare några min.
    4. Servera med kokt ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben