Olivers örtagårdskyckling

Serverar: 4 portioner

Kyckling är fortfarande relativt billig mat som kan bli förförande god i rätt sällskap. Man spar tid med en färdiggrillad fågel, annars går det bra med en fryst.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • Olja
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Sås
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g rökt skinka, strimlad
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk basilika
  • 1 paprika, skuren i ringar
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Servering
  • 10 - 15 gröna oliver, pimientofyllda
  • 1 dl persilja, finklippt
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i fyra delar. Pensla med olja, krydda och lägg bitarna på ett eldfast fat. Ställ in i 225° ugn och stek fågeln ca 35 minuter.
    2. Koka löken mjuk i oljan. Pressa i vitlöken, blanda i skinkan och späd med buljongen. Lägg i paprika och citronsaft och slå den varma såsen över kycklingen. Låt allt stå ytterligare 10 minuter i ugnen.
    3. Servera rätten strödd med skivade oliver och persilja, antingen till pasta, potatis eller ris, och glöm inte salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben