Örtagårdskyckling

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar 35 minuter

Perfekt buffémat

Ingredienser

  • Ca: 1,2 kg kycklingfilé
  • Kött- och grillkrydda
  • Smör till stekning
  • Lag
  • 1 liter vatten
  • 1 klyftad gul lök
  • ½ msk krossade svartpepparkorn
  • Ca: 1 tsk krossade vitpepparkorn
  • 1 stor knippa hackade färska örter. Basilika, timjan, rosmarin, oregano
  • 1 knippa hackad persilja
  • Garnering
  • Ca: 250 g cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Koka upp lagen och låt den kallna. Krydda filéerna med grillkrydda. Bryn kycklingfiléerna hastigt runt om i het panna och lägg dem i en smord ugnsfast form. (innertemp Ca: 65 grader)
    2. Häll lagen över de varma kycklingbitarna och låt stå svalt i 2 timmar. Låt kallna oh skiva upp det till serveringen. Garnerna med halverade cocktailtomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben