Örtagårdssill

Serverar: 4 portioner

God sill till påsk el midsommar

Ingredienser

  • 500 g sillfiléer på burk
  • Sås
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk basilika (helst färsk)
  • 2-3 msk dill
  • 1-2 tsk rivet citronskal
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • ev mjölk till spädning
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Pressa vitlöken, finhacka basilikan och dillen. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Eventuellt kan man köra såsen slät i en mixer. Späd med lite mjölk om såsen blir för tjock, salta och peppra.
    2. Skär filéerna i mindre bitar blanda ner i såsen och låt stå och dra i kylen ca4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben