Örtagårdsstek

Serverar: 10-12 portioner

Mör och saftig rostbiff som steks i låg temperatur

Ingredienser

  • 1 1/2 - 2 kg rostbiff eller innanlår
  • Örtlag
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1 msk krossade svart-eller vitpepparkorn
  • 3 msk torkade franska örtkryddor
  • 1 1/2 dl tunnstrimlad purjolök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 kruka basilika eller timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt i en stektermometer där steken är som tjockast. Lägg den i en ugnfast form. Stek i nedre delen av ugnen i 125 grader tills termometern visar 60 grader. Det tar 2-3 timmar beroende på köttets form.
    2. Lagen Koka upp vatten med salt, peppar och torkade örtkryddor. Låt kallna och blanda i det gröna. Lägg ner den varma steken att kallna i lagen. Täck över och ställ kallt under natten. Torka av steken och skär i tunna, fina skivor.
    3. Servera med t ex potatissallad, potatisgratäng eller en grönsakspaj!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben