Kall sommarsås

Tid: 20 minuter

En kall sås som passar till matjessill, örtagårdsstek och allt grillat. Bra att ha gjort i förväg, blir bara godare. Originalreceptet var som tillbehör till en örtagårdsstek som redan finns här på matklubben.

Ingredienser

  • 2 dl lättvispad grädde
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk basilika
  • 2 msk chilisås
  • Lite tabasco/sambal oelek
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden gräddfilstjock. Blanda ner gräddfil och crème fraiche. Krydda med salt, peppar, örtkryddor, chilisås och lite sambal oelek eller tabasco. Rör ner lök, persilja och gräslök. Låt stå och dra i 2 timmar.
    2. Om såsen står över natten kan den bli lite vattnig - rör om den ordentligt så blir den som förut igen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben