Lättbakade kakor perfekta som lite segt och krispigt tilltugg till glögg och på gottebordet. Håller länge i kakburk - om de inte går åt förstås. Jag brukar alltid göra dubbel sats. Ett alternativ till knäck.
Ingredienser
225 g smör
2 1/4 dl socker
2 msk sirap
3 1/5 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 1/2 tsk bikarbonat
3/4 dl grovhackade nötkärnor
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst och tillsätt sirapen.
- Blanda mjöl, kanel och bikarbonaten och rör ner blandningen i smeten.
- Dela degen i 4-5 och forma varje del till en rulle, lika som plåten. Strö mer mjöl på bakbordet om degen verkar kletig. Den ska vara mjuk, men inte kletig.
- Lägg rullarna på smorda plåtar. Inte mer än två per plåt eftersom de flyter ut mycket i ugnen.
- Strö hackade nötter över och platta ut de lite. (hoppa över detta om det finns nötallergi) och platta ut de lite så att hacket fastnar.
- Grädda i ca 200 grader i ca 10 minuter.
- Skär längderna genast i 2-3 cm breda snitt. Låt dem svalna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (0)