Örtendahls juliettor

Serverar: 75 portioner

Tid: 1 timme

Lättbakade kakor perfekta som lite segt och krispigt tilltugg till glögg och på gottebordet. Håller länge i kakburk - om de inte går åt förstås. Jag brukar alltid göra dubbel sats. Ett alternativ till knäck.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 3 1/5 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 3/4 dl grovhackade nötkärnor
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst och tillsätt sirapen.
    2. Blanda mjöl, kanel och bikarbonaten och rör ner blandningen i smeten.
    3. Dela degen i 4-5 och forma varje del till en rulle, lika som plåten. Strö mer mjöl på bakbordet om degen verkar kletig. Den ska vara mjuk, men inte kletig.
    4. Lägg rullarna på smorda plåtar. Inte mer än två per plåt eftersom de flyter ut mycket i ugnen.
    5. Strö hackade nötter över och platta ut de lite. (hoppa över detta om det finns nötallergi) och platta ut de lite så att hacket fastnar.
    6. Grädda i ca 200 grader i ca 10 minuter.
    7. Skär längderna genast i 2-3 cm breda snitt. Låt dem svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben