Ogräspaj

Serverar: 4 portioner

Husmorsornas kök.... Godare paj är svår att hitta, men ingredienserna hittar du lätt och de är dessutom helt gratis. Receptet kommer från boken Husmorsorna.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g kallt smör
  • ½ dl kesella
  • Fyllning
  • 5 dl kirskål, har du en ogräsfri tomt kan du ta bladspenat
  • 5 dl nässlor, är du utan nässlor kan du ta bladspenat
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • Mycket svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 8 körsbärstomater i halvor
  • 150 g getost
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200°.
    2. Börja med att göra pajdegen: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Ner med kesellan och blanda till en slät deg.
    3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare.
    4. Förgrädda pajen i 10 minuter.
    5. Under tiden sköljer du kirskål och nässlor så att sniglar och smuts försvinner.
    6. Finhacka lök och vitlök.
    7. Fräs sedan lök och vitlök och allt det gröna i smöret. Krydda och smaka av.
    8. Blanda ägg och mjölk i en skål och krydda lite.
    9. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten.
    10. Lägg tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter.
    11. Njut ditt ogräs med en fin grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Eery 13 januari 2009

    Hahaha det här måste bara testas. Har hela hallonlandet fullt med kirskår och nässlorna växer vilt bakom ladan. Med en gnutta tur blir det småtomater också:P

    annelieberggren 14 januari 2009

    vad är kirskår? hur ser den ut? skulle vara kul att testa detta i sommar.... Kul med annolunda recept, visst är det gamal husmanskost recept dom ger ut? Fortsätt sätta ut dessa roliga recept... samlar och provar gärna

    Eery 8 maj 2009

    Kirskål ska det vara.. lite snabb i fingrarna där:P Fantastiskt god smak men mer fyllning nästa gång

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben