Olivkaka

Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dricks Pineau de Charantes som även finns att köpa i Sverige.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 4 stora ägg
  • 1 dl matolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1/4 dl torr vermouth
  • 150 g riven ost
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 200 g urkärnade gröna oliver
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl och bakpulver väl. Tillsätt ägg, olja, vin, vermouth och ost. Strimla fläsket och blanda det i smeten tillsammans med oliverna. Smörj en avlång form, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna innan den skivas tunt. Förvara den i kyl.

    Kommentarer (1)

    MartinHolmberg 9 april 2010

    Detta är en gammal klassiker! Kan med fördel bakas i en kransform och ser riktigt dekorativ ut på bordet. God är den också!

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben