Olivkex

Serverar: 30-40 portioner

Smakrika olivkex som kan bli ostbrickans favorit. Olivkexen är goda tillsammans med en fetaost- och crème fraiche-röra. Blanda bara ca 100 g fetaost och 1½ dl crème fraiche.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl parmesanost, fint riven
  • 1 dl oliver, väl avrunna och finhackade
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 äggula
  • Garnering
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, parmesanost och oliver i en bunke. Dela smöret i mindre bitar och arbeta in det i mjölblandningen för hand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Forma degen till 2 rullar, ca 4 cm i diameter och låt dem vila i kylskåp i minst 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Skär rullarna i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö flingsalt och rosmarin på kexen. Grädda kexen mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått lite färg. Låt kexen svalna och förvara dem i en lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben