Mjölkfri cheescake

En väldigt god och lite syrlig kaka. Passar utmärkt till kaffet.

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestive olivkex
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • Fyllning
  • 200 g creamy spread orginal
  • 2 dl go green havrevispgrädde
  • 100-200 g hallon
  • 0,5 dl Hallonsaft, koncentrerad
  • 0,5 dl socker
  • 4 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Klä en rund form med avtagbar kant med plastfolie. Krossa kexen. Smält margarinet och blanda sedan med de krossade kexen. Tryck ut till en jämn botten.
    2. Mixa hallonen med socker och creamy spread i en skål. Blanda sedan i grädden, den behöver inte vispas.
    3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 min. Värm upp hallonsaften i en kastrull.
    4. Låt gelatinbladen rinna av innan du lägger ner dem i den varma saften. Låt smälta på svag värme.
    5. Låt saften svalna något innan du häller den i hallonblandningen. Rör om så att allt blandas. Fördela över kexbottnen.
    6. Låt tårtan stelna minst 3-4 timmar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben