Cheescake med lax

Serverar: 8 portioner

Tid: 5 timmar 40 minuter

Denna är god som förätt eller på buffébord.

Ingredienser

  • Botten
  • 8 skivor kavring, 200 g
  • 75 g smör eller magarin
  • Fyllning
  • 6 gelatinblad
  • 250 g färskrökt lax
  • 2 scharlottenlökar eller
  • 1 liten gul lök
  • 4 dl vispgrädde
  • 400 g kesella gourmet
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g löjrom eller stenbitsrom
  • Citronskivor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Finfördela och smula kavringen i matberedare. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
    2. Häll blandningen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och platta till "degen". Låt den stå i kyl, minst 15 minuter.
    3. Låt gelatinbladen få ligga i kallt vatten minst 20 minuter.
    4. Skär laxen i små bitar, skala och finhacka löken.
    5. Vispa grädden i en rymlig bunke. Rör i kesella och crème fraiche, lax och lök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    6. Krama ur gelatinet, smält på svag värme och blanda ner i laxfyllningen. Häll den i formenoch ställ i kyl för att stelna, minst 5 timmar.
    7. Bred över rommen och ta bort kanten på formen.
    8. Garnera med cirton och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Queenie 18 januari 2008

    32 dl crème fraiche? Det lät mycket

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben