Schweizernöt cheescake

Serverar: 8-10 portioner

Blir bara godare för varje dag den får mogna på

Ingredienser

  • 300 g digestivekex, krossade
  • 2 mska kakao
  • 1 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 500 g färskost
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg lättvispade
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 250-300 g Schweizernöt, Marabou
  • Riven vit choklad på kakan
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen fint. Lägg det i en skål och tillsätt kakao och socker. Rör ner det smälta smöret. Blanda. Häll kexmassan i en form och tryck fast den på botten och upp på kanterna. Ställ den kallt.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda färskost, vaniljsocker och socker i en skål så det blir krämigt och slätt. Tillsätt äggen lite i taget och rör om ordentligt. Tillsätt sist gräddfilen och blanda ordentligt. Hacka chokladen och häll i den i smeten och rör om. Häll fyllningen på kexbotten. Grädda i ca 1 tim och 15 min eller tills fyllningen har stelnat. Låt kakan vara kvar i ugnen fast ugnen då är avstängd ca 30-1 timme med ugnsluckan på glänt. Ta ut den och låt kallna helt. Låt kakan få mogna under natten med plastfilm över sig.

    Liknande recept

    4.8
    5 h
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben