Daim cheescake

Serverar: 10-15 portioner

Daim cheescake? Låter spännande och gott. Ska aboslut prova detta vid tillfälle.

Ingredienser

  • 250 g chokladkakor, exempelvis Mariekex med chokladsmak eller chocolate chip cookies
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 2 blad gelatin (öka med 1/2 blad gelatin om tårtan serveras samma dag)
  • 400 g cream cheese
  • 1 burk (250 g) Kesella lätt
  • 2 dl vispad grädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • Cirka 150 g daimkulor eller grovt krossade daimbitar
  • Instruktioner

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formens botten och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör cream cheesen smidig och blanda ner Kesellan. Använd elvisp om cream cheesen känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
    3. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i cream cheesen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
    4. Strö lite daimkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med daimkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med daimkulor.
    5. Visst blir du sugen?

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    VixenMaria 7 juli 2011

    Ååååh, denna cheesecake är bara sååå god! Inte mäktig heller tycker jag. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben