Cheescake med glaserad frukt

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Aprikosmarmeladen kan bytas ut mot äppelgelé som du smälter och penslar på frukten

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • Fyllning
  • 1 vanijstång
  • 1 banan
  • 3 dl crémefraiche
  • 250 g keso naturell
  • saften av 1 pressad citron
  • 1 msk honung
  • 2 ägg
  • 1 tsk kanel
  • Frukt till garnering
  • 0,5 - 2 dl aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet. Blanda i havregryn, mjölet och socker till en fast deg. Tryck ut degen i form med löstagbar kant.
    2. Förgrädda i ugnen 200 C ca 10 min.
    3. Fläk upp vaniljstången och gröp ur de svarta kornen.
    4. Mixa vaniljstången med crémefraiche , keso, citronsaften, skalad banan, honung och ägg i en mixer.
    5. Häll blandningen i pajskalet. Strö över kanel. Grädda i ugnen 175C, ca 30 min, låt svalna.
    6. Garnera med skivad frukt. Smält marmelad och pensla över frukten rikligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben