Detta är alltså en digesive botten, cheesecake i mitten och så kan man toppa dem med nästan vad man vill.
Ingredienser
Botten
2 dl digestive smulor
3 msk smält smör
Cheescake
1 paket phildelphia ost
1,5 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker (jag använde en hel vaniljstång)
Topping
Kola grädde: 2 dl grädde + 1 dl kola sås
eller
Nutella grädde: 2 dl grädde + 2 stora msk Nutella
Jag vet inte om jag är blind eller inte hittar, men det står väl inte i receptet vilken temperatur de ska gräddas i? Kan tänka mig att det är runt 200-225 grader, men det vore bra om det stod med!
de står Sätt på ungnen på 175 g. :D
Oh, dessa måste helt klart testas!
Testade dessa igår! Gick fantastiskt snabbt och lätt. Det blev på gränsen till för lite smet för 12 stora muffinsformar, men det var helt ok. Enkelt att öka på lite. Nästa gång gör jag dem i aluminumformar och testar om de går att få ut ur formarna då. GOTT blev det i allafall! Serverade med en klick grädde ovanpå och en skivad jordgubbe. Kommer absolut att göra om detta och kanske testa att smaksätta själva cheesecakesmeten med citron, jordgubb eller något annat.
Väldigt goda och väldigt lätta. Jag tyckte kola topping var godare en nutella.
Låter underbart gott med dessa små cheescakes. undrar bara vad det är för topping på bild 2 (mitten). Den ser jättegod ut :)
Gjorde de här bakverken till nyårsafton. Jättegoda och enkla att göra :-),