Ostgratinerad kassler

Serverar: 4 portioner

Broccoli och sås med smak av ädelost. Jag säger bara smaskens.....

Ingredienser

  • 500 g kassler i skivor
  • 2 huvuden broccoli
  • Gratängsås
  • 2 msk smör
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 140 g ädelost
  • 1-2 msk riven pepparrot (kan uteslutas)
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär kasslern i skivor och lägg i en rad på mitten i en smord form. Dela broccolin i buketter och förväll lätt. Lägg broccolibuketterna på bägge sidor om kasslern. Smält smöret och tillsätt vetemjölet, späd med mjölk under omrörning och låt koka samman i ett par minuter till en sås. Smaka av med salt och peppar. Blanda i 100 g smulad ädelost, ev pepparrot och persilja. Häll såsen över kasslern. Toppa med resterande ost. Gratinera i 200 grader mitt i ugnen i 15-20 minuter. Servera kokt potatis eller ris till och ev en sallad.
    2. Smaklig spis !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben