Spenat, kassler, tomat och ost. Suveränt tillsammans.
Ingredienser
1-2 pkt djupfryst bladspenat
½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1-2 krm riven muskot
400-500 g kassler i skivor
3-4 skivade tomater
Ca 2 dl nyriven västerbotten- eller cheddarost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina spenaten och krama eller pressa (i sil) ur vätskan. Bred ut spenaten i en lätt smord, ugnssäker form (där även kassler och tomater ryms). Strö över salt, peppar och muskot.
Lägg kasslerskivorna i rader på spenaten. Täck med skivade tomater. Strö över riven ost. Låt formen stå i ugnen cirka 20 minuter tills allt är varmt och osten smält och fått lite färg.
En jättebra enkel och god rätt som jag tycker passar som en bra vardagsrätt. Det passar mig och min man idag.
Super god gratäng som blev mycket omtyckt!