Ostgratinerad kassler och tomat

Serverar: 4 portioner

Spenat, kassler, tomat och ost. Suveränt tillsammans.

Ingredienser

  • 1-2 pkt djupfryst bladspenat
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 krm riven muskot
  • 400-500 g kassler i skivor
  • 3-4 skivade tomater
  • Ca 2 dl nyriven västerbotten- eller cheddarost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tina spenaten och krama eller pressa (i sil) ur vätskan. Bred ut spenaten i en lätt smord, ugnssäker form (där även kassler och tomater ryms). Strö över salt, peppar och muskot.
    3. Lägg kasslerskivorna i rader på spenaten. Täck med skivade tomater. Strö över riven ost. Låt formen stå i ugnen cirka 20 minuter tills allt är varmt och osten smält och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pensionnu 19 mars 2009

    En jättebra enkel och god rätt som jag tycker passar som en bra vardagsrätt. Det passar mig och min man idag.

    elina_th 18 november 2009

    Super god gratäng som blev mycket omtyckt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben