Ostgratinerad kassler med mixad sallad

Serverar: 4 portioner

Läcker kasslerrätt med goda smaker, som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g blåmögelost, St Agur
  • 2 msk rött portvin
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 knippe salladslök, alt 1 purjolök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sallad
  • 1 påse mixad sallad, ca 80g
  • 1 röd paprika
  • 6 tomater
  • Vinägrett
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Kokt ris eller potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg dem omlott på längden i en smord ugnssäker form. Vispa grädden och tillsätt osten, portvin och 1 krm peppar. Bred ut grädden över kasslern. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    3. Under tiden kasslern gratineras. Skiva salladslöken alternativt purjolöken. Skär svamparna i fyra delar. Frös svampen i smör till fin färg. Tillsätt salladslöken/purjolöken de sista minuterna. Salta och peppra.
    4. Fördela svampfräset ovanpå kasslern i formen. Håll varmt i ugnen, 100 grader, fram till servering.
    5. Skölj salladen, dela tomaterna och strimla paprikan. Lägg i en skål. Vispa ihop rödvinsvinäger, olivolja, salt och peppar till en dressing. Blanda med salladen vid servering.
    6. Servera kasslergratängen med kokt ris eller potatis samt den mixade salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben