Ostkassler med trattkantarellstuvning

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Till denna rätt använde jag torkade trattkantareller. Svampen och kasslern förhöjer varandras smaker. Riktigt gott! Tänk på att inte salta stuvningen för mycket eftersom kasslern i sig är salt.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 75 g smakrik ost i stavar
  • 75 g annan ost i stavar (prova ädelost, fast inte för mycket)
  • Stuvningen
  • 3 dl torkade trattkantareller/ motsvarande ca. 150 g färska
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk soja
  • 1 tsk worchestershiresås
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärniong
  • 1½ dl vatten
  • 2-2½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära kasslern nästan helt igenom och lägg osten mellan skivorna, växelvis smakrik/mildare ost. Lägg i en eldfast form med höga kanter. Gratinera rätten i 200 grader i 15 min.
    2. Stuvningen: Fräs smöret i en tjockbottnad kastrull och lägg i svampen. (Om du använder torkad svamp måste den blötläggas innan ca.1 timme. Häll sedan av spadet.) Pudra över mjölet och vispa samman samtidigt som du tillsätter vattnet, buljongtärningen, sojan. worchestershiresåsen och kryddorna. Vispa vidare och häll över grädden och låt koka ihop. Om blandningen blir för tjock så späd med lite vatten.
    3. Ta ur formen ur ugnen och häll stuvningen runt kasslern.
    4. Serveras gärna tillsammans med kokt broccoli och kokt, eller pressad potatis.
    5. Mums.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben