Ostkroketter

Snabblagade men mycket mumsiga, speciellt som tilltugg. Utmärkta till "meze".

Ingredienser

  • 700 g riven ost (bra med olika sorter)
  • 3 äggvitor, lätt uppvispade
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • Skorpmjöl
  • Olja till friteringen (solrosolja eller majsolja)
  • Instruktioner

    1. Blanda i en skål den rivna osten med de uppvispade äggvitorna och vitpepparn. Låt blandningen dra i kylskåpet.
    2. Gör runda bollar, rulla dem i skorpmjöl och stek på stekjärnet i den upphettade oljan tills de har fått fin gyllenbrun färg.
    3. Serveras som "meze" tilltugg .Låt kroketterna rinna av på ett hushållspapper innan de serveras. Serveras varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben